Nyt om eksem

Det sker vedr. Atopisk Eksem

November 2019 – Edith på 11 år lever med svær atopisk eksem (Vasabladet, 13. november 2019)

I det svensk-sprogede Vasabladet fortælles historien om finske Edith på 11 år, der har svær atopisk eksem: LINK

Oktober 2019 – EADV i Madrid
Europæisk dermatologi kongres i Madrid i Spanien – pointer derfra leveret af Anne Skov Vastrup fra Atopisk Eksem Forening: LINK

Kristian Lund fra Medicinsk Tidsskrift skriver om sin oplevelse i Madrid i artiklen “Gamechanger for atopisk dermatitis glæder læger og patienter”: LINK

Han har også skrevet artiklen “Kapløbet om behandling af atopisk dermatitis skudt i gang”: LINK

September 2019 – Spørgeguide til brug for atopisk eksem
Med økonomisk støtte fra Sanofi har Atopisk Eksem Forening i samarbejde med Jørgen Serup, der er professor, dr.med. overlæge på dermatologisk afdeling på Bispebjerg Hospital samt PR bureauet Effector udviklet en “spørgeguide”, som forhåbentlig kan hjælpe eksempatienter på vej til optimal behandling af sygdommen.

LINK

August 2019 – Artikel i “Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology”
Undersøgelse af patientdata sammenkørt med andre databaser har vist, at atopisk eksem patienter i højere grad en baggrundsbefolkningen modtager sociale ydelser som f.eks. førtidspension. Det er bla. professor og overlæge Tove Agner, der har været med til at lave undersøgelsen: LINK

Juni 2019 – lægevidenskabeligt projekt, der undersøger hormoncreme
En forskningsgruppe på Gentofte Hospital, der forsker i sammenhængen mellem atopisk eksem, type 2 diabetes og knogleskørhed, søger forsøgspersoner til at bekræfte eller afkræfte mistanke om sammenhæng mellem de nævnte sygdomme og forkert brug af binyrebarkhormon salver og cremer: LINK

Juni 2019

Global dermatologi kongres i Milano i Italien – pointer derfra leveret af Anne Skov Vastrup fra Atopisk Eksem Forening.

LINK

Januar 2019

Hudlægen informerer om Atopisk eksem, fra Dansk Dermatologisk Selskab, januar 2019: LINK

3. december 2018
Fin artikel om atopisk eksem og udfordringerne ved at leve med sygdommen i Sjællandske Medier i dag:

19. november 2018
Københavns Universitet får 400 mio. kr. af LEO Fondet over ti år til et nyt forskningscenter, der skal sikre ny viden om huden og bedre behandling af hudsygdomme som psoriasis og eksemsygdomme. I alt er der mere end 300 kendte hudsygdomme. Det nye forskningscenter bliver indviet 25. februar 2019 og placeres på 12. sal i Mærsk Tårnet på Københavns Universitet.

12. november 2018
Atopisk Eksem Forening har indgået samarbejdsaftale med DrugStars, så brugere af denne medicinhusker app fremover også kan donere stjerner (= penge) til Atopisk Eksem Forening. Aftalen kan læses her: LINK

30. september 2018
Hjemmesiden er opdateret med patientvideoer, hvor patienter fortæller om at leve med atopisk eksem og suppleres af information om atopisk eksem fra professor i dermatologi Jørgen Serup.

28. september 2018

Hjemmesiden er opdateret med punktet “Politikker”, hvor foreningens politikker, etiske regler, samarbejdsaftaler mv. placeres.

22. august 2018
Spørgeskemaundersøgelse fra YouGov om atopisk eksem

På vegne af Atopisk Eksem Forening gennemfører YouGov Danmark, i samarbejde med kommunikationsbureauet Effector, i øjeblikket en undersøgelse blandt personer med atopisk eksem, som vi håber, du vil deltage i, hvis du selv har atopisk eksem i moderat til svær grad.

Alle, der svarer på undersøgelsen, deltager i en lodtrækning om 3 medlemskontingenter til Atopisk Eksem Forening i ét år til en værdi á kr. 130,- pr. årskontingent. (Bemærk! Vindere af lodtrækningen, som allerede er medlem af Atopisk Eksem Forening, vil få gratis kontingent det kommende år).

Spørgeskemaundersøgelsen er gennemført!

3. august 2018:

Læger Formidler har lavet et podcast med Mette Deleuran, overlæge på Marselisborg Hospital, Aarhus, om børneeksem/atopisk eksem.

24. maj 2018:
Generalforsamling i AEF og arrangement med temaet “Eksem – kan det fjernes indefra?”

• Fra kl. 18- ca. 18.30 Generalforsamling
  • Fra ca. 18.45 Orifarm fortæller om Duolac Derma
  • Neutral fortæller om deres produkter
  • Michael Gregersen (patient) fortæller om sin fækale transplantation (FMT)