fbpx

Kan man have børneeksem, selv efter man er fyldt 30?

Janni Hansen

Kære alle

Jeg hedder Janni, siden jeg var 3 år gammel har jeg lidt af børneeksem. Det var den diagnose mine forældre fik tilbage i 90’erne efter besøg hos hudlæge.

hmm børneeksem, det er vel ikke så slemt, det er jo ‘bare’ for børn, ik’? Det er sådan noget man vokser fra igen, så dette har jeg levet højt på i mange år. En tanke som nok har hjulpet mig igennem, når huden er gået amok, for det vokser jeg jo fra.

For et par måneder siden, fyldte jeg 30, men eksemet er her stadig!!! Bevares det har da ændret sig gennem årene, men vokset fra det er jeg i hvert fald ikke.

Kan det være at børneeksem er for børn og barnlige sjæle (det er jeg i hvert fald stadig)? Så er der måske stadig en chance – eller er det bare mit drømmescenarie? Okay det sidste er jo nok ikke så realistisk, så jeg arbejder på at affinde mig med det faktum at min eksem er en del af mig, og den ikke forsvinder.

Kært barn har jo som bekendt mange navne, børneeksem=atopisk eksem=atopisk dermatitis. Et af mine første skridt mod erkendelsen af jeg næppe vokser fra min eksem er, jeg har ikke længere bruger betegnelsen børneeksem, for hvornår går grænsen mellem man er godtroende og håbefuld til naiv (og måske endda lidt smådum?), såååh….

Hej, jeg hedder Janni, jeg har atopisk eksem, og jeg håber I har lyst til at følge med på bloggen, om livet med en møg irriterende hud. Jeg tænker meget, og jeg glæder mig derfor til at dele mine tanker med jer, måske kan I genkende nogle af følelserne og tankerne, og kan grine lidt med af det, så er det ikke kun mig ☺

Én kommentar til “Kan man have børneeksem, selv efter man er fyldt 30?”

 1. Michael

  Hej Michael fra Gladhud.nu. Vi er speciallæger i hudsygdomme og deler gerne vores viden om eksem på: https://www.gladhud.nu/blogs/news/eksemhud-og-tor-hud
  Vores speciallæger skrive bl.a.:
  Normal hud er beskyttet af en intakt hudbarriere. Ved eksem er denne nedbrudt. Det giver tør hud fordi hudens fugt fordamper. Samtidig bliver huden gennemtrængelig for bakterier og stoffer der kan give allergi. Har man eksem gælder det om at genopbygge hudens naturlige barriere med de rette cremer.

  Se flere artikler på https://www.gladhud.nu/blogs

  Håber det kan hjælpe alle med eksem

  Michael
  http://www.gladhud.nu

  Svar

Skriv et svar