Medlemsblad

Uddrag fra medlemsbladet

Atopisk Eksem Forening har et medlemsblad, Eksem, der udkommer 2 gange om året. I det seneste nummer af medlemsbladet kan du blandt andet læse om:

  • Eksemtur til Island
  • Test af bambushandsker
  • D-vitamin og børneeksem
  • Biologisk behandling
  • Finger-tip-reglen
  • Atopisk eksem og fiskeolie
  • Merudgifter
  • Allergitest med lappeprøver

Alle medlemmer er meget velkomne til at skrive en artikel til bladet, stille spørgsmål eller komme med andet input.
Skriv til info@atopiskeksemforening.dk

______________________________________________________________________________________________________________________

Uddrag fra seneste nummer af “Eksem”:

Børneeksem – Atopisk Eksem – Det ER den samme sygdom
Atopisk dermatitis kaldes ofte børneeksem, fordi sygdommen ofte rammer børn. … Uanset betegnelsen er der tale om den samme sygdom, selv om mange tror, at der er forskel på børneeksem og atopisk eksem.
Eksem nr. 1, 2018

Eksemtur til Island
.. Hans eksem var slem, da vi tog afsted, men efter besøget i den blå lagune galoperede den bare afsted – det havde ikke gjort det bedre, det havde simpelthen forværret hans situation. Selvsagt var skuffelsen stor. Men jeg vil ikke udelukke, at det fungerer for andre.
Eksem nr. 1, 2018

Test af bambushandsker
…Jeg er blevet så glad for bambushandskerne og vil aldrig gå tilbage til bomuldshandskerne igen.
Eksem nr. 1, 2018

Sammenhæng mellem D-vitamin og børneeksem
…Om sommeren kan D-vitaminbehovet dækkes ved at komme udendørs og få sol på ansigt, hænder og underarme i 30 min. dagligt. Huden må dog ikke blive forbrændt pga. risikoen for hudkræft, så det er godt gradvist at vænne sig til solen.
Eksem nr. 1, 2018

Biologisk behandling
…Personer med moderat til svær samt meget svær atopisk eksem, der ikke har oplevet bedring eller effekt af salver, cremer, lys og systemisk behandling, kan blive tilbudt biologisk behandling. Biologisk behandling er meget dyr og dermed tiltænkt de personer, der ikke har andre behandlingsmuligheder…

Eksisterende behandlinger rammer immunsystemet meget bredt, men i de kommende år vil der komme flere nye biologiske lægemidler, der vil være mere specifikt målrettet fx ved at bremse såkaldte cytokiner…
Eksem nr. 1, 2018

Finger-tip-reglen
Finger-tip-reglen kan bruges som rettesnor for, hvor meget hormoncreme der skal bruges ved behandling af atopisk eksem.
Eksem nr. 1, 2018

Atopisk eksem og fiskeolie
Ved fiskeolie forstås olie, der er udvundet fra kødet af olieholdige fisk som sild og makrel…De gavnlige fedtsyrer er EPa og DHA, der begge dæmper betændelse og irritation. Disse dannes kun i begrænset omfang i kroppen og skal derfor tilføres via kosten.
Eksem nr. 1, 2018

Allergitest med lappeprøver
…Man bliver testet med relevante stoffer i små doser, der sættes fast på ryggen med plaster… Desværre oplever mange eksempatienter, at de også reagerer på selve plastrene!
Eksem nr. 1, 2018