fbpx

Medlemsblad

Uddrag fra medlemsbladet

Atopisk Eksem Forening har et medlemsblad, Eksem, der udkommer 2 gange om året. I det seneste nummer af medlemsbladet kan du blandt andet læse om:

  • Behandling af revnede fødder med salicylsyre, svovl og paraffin
  • Atopisk dermatit og effekten af Dupilumab
  • Processen for godkendelse af nye lægemiddelkandidater
  • Nye lægemiddelkandidater til eksembehandling
  • UdenParfume.dk
  • JAK1-hæmmere til eksembehandling
  • Projekt om årsager til astma og eksem
  • Sygdommen, der er langt værre end du tror
  • Svær atopisk eksem kan stjæle livskvaliteten
  • Uhyggelige cremer til salg på nettet (Yiganerjing)

Alle medlemmer er meget velkomne til at skrive en artikel til bladet, stille spørgsmål eller komme med andet input.
Skriv til info@atopiskeksemforening.dk

______________________________________________________________________________________________________________________

Uddrag fra seneste nummer af “Eksem”:

Behandling af revnede fødder
…For ca. et års tid siden var jeg så til hudlæge og beklagede mig over mine fødder. Hun lavede en håndskrevet recept på en salve med følgende ingredienser: salicylsyre, svovl og paraffin. Den skulle blandes på apoteket… Jeg var ret overrasket over, hvor hurtigt jeg så et resultat og mine revner på fødderne helded og huden kom til at se pænere ud.
Eksem nr. 2, 2018

UdenParfume.dk
Som eksempatient ved jeg godt, at min hud er meget sart, hvorfor jeg prøver at undgå parfume i hverdagen. Jeg er derfor rigtig glad for hjemmesiden www.udenparfume.dk, der sælger diverse plejeprodukter uden parfumen (uden såvel syntetiske som naturlige parfumestoffer)… På webshoppen er det desuden nemt at se, hvorvidt et produkt indeholder parabener eller farvestoffer.
Eksem nr. 2, 2018

JAK1-hæmmere til eksembehandling
I februar 2018 offentliggjorde medicinalvirksomheden Pfizer, at deres lægemiddelkandidat PF-04965842 af det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) var blevet tildelt “Break-through Therapy-status” og dermed at betragte som et muligt gennembrud i behandlingen af patienter med moderat til svær atopisk eksem.
Eksem nr. 2, 2018

Sygdommen, der er langt værre end du tror
På EADV (European Academy of Dermatology and Venerology) kongressen i Paris i 2018 var der fokus på atopisk eksem. Stephan Weidinger, MD, professor, Dermatology and Allergy, University Hospital, Schleswig-Holstein, Campus Kiel, fortalte, at atopisk eksem ikke kun er en hudsygdom, for når man undersøger en patient, viser det sig, at læsioner spreder sig til blodbanerne.
Eksem nr. 2, 2018

Uhyggelige cremer til salg på nettet
Lægemidddelstyrelsen advaarer bla. om hudcremen Yiganerjing, en antibakteriel creme, der sælges over internettet. Der er binyrebarkhormon og svampemidler i cremen, men det står der ikke noget om på pakken eller i deklarationen.
Eksem nr. 2, 2018

 

Uddrag fra tidligere numre af “Eksem”:

Børneeksem – Atopisk Eksem – Det ER den samme sygdom
Atopisk dermatitis kaldes ofte børneeksem, fordi sygdommen ofte rammer børn. … Uanset betegnelsen er der tale om den samme sygdom, selv om mange tror, at der er forskel på børneeksem og atopisk eksem.
Eksem nr. 1, 2018

Sammenhæng mellem D-vitamin og børneeksem
…Om sommeren kan D-vitaminbehovet dækkes ved at komme udendørs og få sol på ansigt, hænder og underarme i 30 min. dagligt. Huden må dog ikke blive forbrændt pga. risikoen for hudkræft, så det er godt gradvist at vænne sig til solen.
Eksem nr. 1, 2018

Biologisk behandling
…Personer med moderat til svær samt meget svær atopisk eksem, der ikke har oplevet bedring eller effekt af salver, cremer, lys og systemisk behandling, kan blive tilbudt biologisk behandling. Biologisk behandling er meget dyr og dermed tiltænkt de personer, der ikke har andre behandlingsmuligheder…

Eksisterende behandlinger rammer immunsystemet meget bredt, men i de kommende år vil der komme flere nye biologiske lægemidler, der vil være mere specifikt målrettet fx ved at bremse såkaldte cytokiner…
Eksem nr. 1, 2018

Finger-tip-reglen
Finger-tip-reglen kan bruges som rettesnor for, hvor meget hormoncreme der skal bruges ved behandling af atopisk eksem.
Eksem nr. 1, 2018