Nyheder

24.05.18 Generalforsamling i AEF og arrangement med temaet "Eksem - kan det fjernes indefra?"

Fra kl. 18- ca. 18.30 Generalforsamling

Fra ca. 18.45 Orifarm fortæller om Duolac Derma

Neutral fortæller om deres produkter

Michael Gregersen (patient) fortæller om sin fækale transplantation (FMT)

Professor Jørgen Serup fortæller om behandling af svær atopisk eksem

 

01.02.18 Samarbejdsaftale med Sanofi

AEF har indgået en samarbejdsaftale med Sanofi om at få opgraderet foreningens hjemmeside samt facebook, herunder sikret et mere "ens" look på de to medier. I forbindelse med opgradering af hjemmesiden tilføjes bla. et fotogalleri og flere artikler med information om atopisk eksem. Se samarbejdsaftale nederst.

 

29.11.17 Sponsoraftale med LEO Pharma

AEF genoptrykker snart opdateret version af informationsfolderen "Atopisk Eksem - du kan ikke klø det væk", som populært kaldes "Øjet", fordi den viser et øje med morganfure på forsiden. LEO Pharma støtter genoptryk jf. sponsoraftale vedhæftet nederst.

 

30.10.17 Nyt eksemblad og diverse vareprøver er på vej med posten

 

Ny lovende behandling for eksem på vej til Danmark

En biologisk behandling for "børneeksem" er godkendt i USA, og behandlingen på vej til Danmark. Ca. 20% af alle småbørn har børneeksem, også kaldet atopisk eksem. De fleste vokser heldigvis fra sygdommen i løbet af barndommen, men nogen bliver ved med at have den kroniske sygdom hele livet - og især for disse personer kan eksemen være en stor plage, ikke mindst fordi den ofte rammer hænder og ansigt.

Læs mere om de nye biologiske behandlinger, der er på vej og som kan benyttes ved svær atopisk eksem. Der er bla. tale om Dupilumab fra medicinalfirmaet Sanofi, som du kan læse mere om herunder:

https://www.dr.dk/nyheder/viden/naturvidenskab/ny-lovende-behandling-eks...

Tilsvarende har LEO Pharma deres produkt Tralokinumab på vej til tilsvarende behandling. Læs mere om det i denne engelske redegørelse fra LEO Pharma:

http://www.leo-pharma.com/Home/LEO-Pharma/Media-centre/News/News-2017/LE...

 

02.09.2017 AEF fejrer 25 års jubilæum i Symbion Konferencecenter i København kl. 13-17

Komiker Geo kommer og bidrager med "Tragedie kan være pragtfuldt".

Professor og overlæge Jørgen Serup fortæller om "Atopisk dermatitis, de gamle dage og fremtidens revolution i behandlingsmulighed".

Patienten Poul Stannum fortæller om "Mit liv med atopisk eksem som ledsager".

Desuden vareprøver, sandwich og kagebord.

Tilmelding med oplysning om antal deltagere senest 25. august til info@atopiskeksemforening.dk

 

11.05.2017 Kom til foredrag og generalforsamling i Atopisk Eksem Forening onsdag den 24. maj fra kl. 18.00.

Vi starter ud med:

 • Generalforsamling med følgende dagsorden:
  ​1. Valg af dirigent
  2. Beretning
  3. Regnskab, revideret
  4. Budget
  5. Inkomne forslag (skal være bestyrelsen i hænde senest 10 dage før GF)
  6. Valg af bestyrelsesmedlemmer
  7. Valg af suppleanter
  8. Valg af revisor
  9. Valg af revisorsuppleant
  10. Eventuelt
   
 • Ca. kl. 18.45 vil der være et foredrag af læge Maja-Lisa Clausen, der er ansat på dermatologisk afdeling på Bispebjerg Hospital og skriver Ph.D. om proteiner i huden, der beskytter mod infektioner
   
 • Atopisk eksem og hudens mikrobiom - er der en sammenhæng? Hvad er så unikt ved La Roche-Posays Lipikar AP+ serie? Ved Christina Lind, produktspecialist hos La Roche-Posay
   
 • Information om Atoderm produkter ved Elements Group/Bioderma

 

Da vi byder på en sandwich, vil vi gerne have tilmelding med antal deltagere til info@atopiskeksemforening.dk senest 17. maj 2017.

Alle interesserede er velkomne til både generalforsamling og foredrag. 

 

15.03.2017 Foredrag i Frederikssund lørdag den 25. marts kl.14.30 - til ca. 16.30 under overskriften: Allergi - en folkesygdom?

Læge, PhD og forsker Ann-Marie Schoos holder foredrag i Frederikssund omkring den nyeste viden om allergi, og hvilken viden forskerne har fundet frem til.

Praktisk information:

Foredraget er arrangeret af aftenskolen NETOP i Frederikssund

Det finder sted ved: Elværket, Ved kirken 6, Frederikssund

Pris: 60,- kr. pr. billet inkl. kaffe og kage 

Tilmelding og info: www.netop-frederikssund.dk og telefon: 5140 8873

18.12.2016 Deltag i en undersøgelse omkring Dictamelia salven

Ole Bertelsen importerer en salve fra Kreta - Dictamelia salven - som forhandles hos Helsam, andre helsekostbutikker og udvalgte Matas.
 

Salven er 100% økologisk og er lavet af udtræk fra planten Origanum Dictamus (Dictamo) i økologisk jomfruolivenolie, bivoks og udtræk fra solsikke kerner og rosmarin blade. Dictamo er endemisk og findes kun i højt beliggende områder på Kreta.
 

Efter flere års forskning og forsøg på Athens Universitet, farmakologisk institut, er Dictamo planten blevet anerkendt af som medicinsk plante af EU - European Medicines Agency, fordi plantens helbredende egenskaber er dokumenteret.
 

Dictamos helbredende egenskaber blev omtalt så  tidligt som af Hippokrates.
Nu vil man i Danmark lave en test for at søge dokumentation for salvens effekt på atopisk eksem.
 

Testen er en af de største af sin art og vil omfatte 100 testpersoner. Testpersoner er søgt igennem diverse forhandlere, Helsam, nyhedsbrev fra magasinet Sund-forskning, sociale medier mm.
 

Testpersoner udfindes i løbet af december og selve testen finder sted fra uge 2 i januar 2017 og 4 uger frem. Testpersonerne modtager gratis en krukke salve og skal så svare på 5 spørgsmål en gang ugentlig i 4 uger, om deres oplevelser ved at bruge salven.
 

Det foregår online ved anvendelse af SurveyMonkey.
 

Testpersoner kan anmode om at deltage på email ole@kretasalven.dk og bedes anføre navn, alder, email og adresse.
 

Testpersonerne skal være over 15  år, være diagnosticeret med atopisk eksem og må  ikke være multiallergikere.

 

09.10.2016 Bliv klogere på behandlingsmuligheder og livet med eksem den 5. November 2016 i Mødecenter Odense

Lørdag den 5. november inviterer Atopisk Eksem Forening til foredrag i Mødecenter Odense, hvor der først vil være foredrag ved Morten Junker Christensen, som er læge på OUH. Morten Junker Christensen vil holde et foredrag omkring behandlingsmuligheder og lindring ved svær atopisk eksem.

Derefter vil Anne Vastrup og Ella Vædele, som er hhv. patient og pårørende fra Atopisk Eksem forening, holde et foredrag om hvordan man lever med eksem tæt inde på livet.

Sådan tilmelder du dig

Arrangementet foregår fra kl.12.00 – 17.00, og er gratis for alle interesserede, men tilmelding er nødvendig med oplysning om antal deltagere til info@atopiskeksemforening.dk senest tirsdag den 1. november 2016. 

Foredraget bliver afholdt her

Mødecenter Odense
Buchwaldsgade 48
5000 Odense C

Dagens program

Kl. 12.00-13.00 Fælles frokost

Kl. 13.00-13.30 Velkomst ved Atopisk Eksem Forening

Kl. 13.30-14.30 Behandlingsmuligheder og lindring ved svær atopisk eksem

Foredrag af Morten Junker Christensen, der er læge på OUH og aktuelt i gang med et ph.d. projekt om allergi. De seneste 4 år har Morten undervist på afdelingens eksemskole. Der bliver naturligvis mulighed for spørgsmål undervejs.

Kl. 14.30-15.00 Pause  

Kl. 15.00-15.30 Om at leve med eksem

Personlige historier fra eksempatient Anne Vastrup og pårørende Ella Vædele, der har levet i eksemfamilier i sammenlagt 100 år.

Kl. 15.30-16.00 Kaffepause

Kl. 16.00-16.30 Udlevering af diverse creme-vareprøver og dialog blandt alle

Kl. 16.30-17.00 Spørgsmål, erfaringsudveksling og afrunding

Vi glæder os til at se dig.

 

23.06.2016  Helserejse til den Blå Lagune på Island til favorabel pris med Atopisk Eksem Forening

Den Blå Lagune er kendt for at have en positiv virkning på personer med hudlidelser, da den er fyldt med gode mineraler.

Derfor har vi valgt at arrange en tre-dages tur d. 21-24 april 2017 for både medlemmer og pårørende. Atopisk Eksem Forening vil frem til afrejsedato søge så mange sponsorater som muligt, for at gøre turen endnu billigere for medlemmer.

Vi skal bo på Hotel Cabin, som ligger ud til den maleriske havnepromenade ved Faxaflói-bugten, 5 minutters gang fra den store, geotermiske swimmingpool Laugardalslaug.

Når man besøger Island, er Den Gyldne Cirkel et must for enhver, og denne er derfor også en del af turen.

Der er arrangeret en dagstur til Den Blå Lagune, og der vil være mulighed for at komme dertil igen på afrejsedagen.

Priserne er pt. (inden sponsorater) følgende:

i dobbelt værelse med morgenmad DKK 5.495,-

i enkeltværelse med morgenmad DKK 6.390,-

Pris for barn ifølge med en voksen DKK 4.480,-

Pris for barn ifølge med 2 voksne DKK 3.190,-

Ovenstående dækker fly fra København, hotel, Den Gyldne Cirkel og naturligvis Den Blå Lagune.

Er du interesseret i dette unikke tilbud, så meld dig til via Atopisk Eksem Forenings Facebook gruppe eller kontakt Elaine Kjeldsen på 2024 8009 for yderligere information.

På bestyrelsens vegne

Elaine Kjeldsen

29.04.2016 Erfaring med vareprøverne

Jeg er kasserer i Atopisk Eksem Forening og jeg vil her fortælle om mine erfaringer med nogle af de vareprøver vi har fået og delt ud til vore medlemmer ved vores arrangementer rundt om i landet.

Skumcremen ”Panthenol FOAM” er jeg blevet rigtig glad for. Jeg bruger den når mine hænder gør ondt på grund af revner, eller klør fordi huden er tør. Den er nem at gnide ind i huden og huden bliver ikke fedtet bagefter (med mindre man har taget for meget på). Den gør at det ikke længere gør ondt i revnerne, og den tager også kløen, i løbet af et øjeblik. Jeg tror jeg er så glad for skumcremen, fordi jeg ikke kan tåle cremer der indeholder glycerin, lanolin, kokosolie eller andre ting jeg ikke tåler, og det gør de aller fleste cremer. De ting er kun i meget små mængder i skumcremen, der mest ligner barberskum.

Den anden vareprøve jeg blev glad for er ”Egyptian Magic". Den består bl.a. af olivenolie, bivoks og honning. Den er temmelig fedtet, så den bruger jeg mod mine dybe revner på hælene, og til mine revner på hænderne, hvis de er slemme. Jeg tager bomuldshandsker på hænderne bagefter og til fødderne har jeg købt bomuldsovertræk i Tiger-butikken, som er beregnet til beskyttelse af omgivelserne efter indsmøring af fødder.

Jeg har også prøvet ”Kimovi GEL” men jeg kan ikke finde ud af om den er god eller dårlig for min hud. Jeg har brugt den på hænderne, når de er tørre og klør, og gelen hjælper umiddelbart, men jeg er i tvivl om den udtørrer mine hænder mere, efter nogle ganges brug. Desværre bliver tuben meget hurtigt ulækker at se på, for indholdet har en brunlig farve, og kommer let udenfor.

For et godt stykke tid siden, sendte vi små vareprøver ud til alle vores medlemmer, fra ”FAGRON”. Blandt andet var der en med Vaselin 50 % og Paraffin 50 %. Den synes jeg er god til især tørre fødder. Den har dog en sjov konsistens, for den bliver let flydende, hvis man vil varme tuben lidt på radiatoren, inden påsmøring.

I slutningen af 2015 havde vi igen fået vareprøver i A-DERMA Exomega serien fra APOTEKERNE AMBA og vi sendte også disse ud til alle vores medlemmer. Af deres produkter bruger jeg den faste sæbe fra A-DERMA, som er Apotekernes eget mærke, når jeg er hjemmefra. Jeg kan nemlig heller ikke tåle de sæber der er rundt omkring på toiletterne. Så er det godt at have sin egen med i tasken. Her er vareprøverne også helt perfekte til at have med på ferie.

Til daglig bruger jeg hver morgen og aften Essex cremen som basiscreme. Somme tider er det dog også nødvendigt med salver med binyrebarkhormon. Det hjælper med salve, for den er mere fedtholdig end creme. Inden jeg går udendørs smører jeg med Ceridal Fedtcreme. Det er ligesom den lægger en hinde over huden så vejrliget ikke skader så meget. Husk bomuldshandsker eller lignende, hvis I skal cykle eller med offentlig transport, for ellers er det svært at holde fast i styret, stænger, håndtag eller gelænder. Man kan også prøve kun at smøre cremen på oversiden af hænderne, for den er meget fedtet.

Jeg vil gerne opfordre alle med eksem, og deres pårørende, til at komme til vore arrangementer, og få vareprøver med hjem. Det er en super god mulighed for at prøve forskellige produkter, uden det koster penge!

Desværre får vi kun meget få tilbagemeldinger om hvad folk synes om de cremer de får med hjem. Firmaerne der sender vareprøverne vil selvfølgelig gerne høre, om det er noget folk kan bruge og om hvad de synes, evt. med forslag til forbedringer.

Lena Nielsen Thorsen, Frederiksberg C

01.03.2016 Invitation til interview om hvordan personer med hudsygdomme oplever anvendelsen af medicinske produkter

Hej

Vi er fire antropologistuderende fra Københavns Universitet, der udfører en undersøgelse om, hvordan personer med hudsygdomme oplever anvendelsen af medicinske hudprodukter. Vi vil gerne tale med dig, hvis du lever med en hudsygdom og håber du vil tale med os. Vi ønsker at interviewe tre til fire personer i lidt under en time. Du vil blive anonymiseret.

Vi kan desværre ikke tilbyde penge, men smil og venlighed til gengæld. Undersøgelsen udføres for firmaet Leo Pharma.

Hvis du ønsker at tale med os så skriv til følgende e-mail- adresse wqm602@alumni.ku.dkEller på Charlottes mobil 53607004.

Vi kan interviewe dig enten ved at mødes, telefonopkald eller skype alt efter hvad dig passer dig bedst.

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende interviewet.

Mange hilsner Malthe, Sophia, Louise og Charlotte

01.02.2016 Ansøgning til §18, udlodningsmidler efter midler til at lave et arrangement i Odense med titlen "Behandlingsmuligheder og lindring af svær atopisk eksem samt nyeste forskning på området"

Der ventes svar på ansøgningen i juli 2016.

24.11.2015 Forskningsprojekt med Roskilde Hospital - og vi har brug for din hjælp

Spørgeskemaet er udarbejdet i samarbejde med Atopisk Eksem Forening og Dermatologisk afdeling på Roskilde Sygehus. Formålet med spørgeskemaet er at lære mere om hvilke fugtighedscremer voksen patienten med atopisk eksem/børneeksem/ atopisk dermatitis benytter og hvad der ligger til baggrund for dette valg. Med denne viden kan lægen bedre rådgive omkring valg af fugtighedscreme. Det er en fuldt anonym og frivillig undersøgelse. 
Undersøgelsen forventes at tage 5 minutter at udfylde.
 
Hjælp os ved at gå ind på linket og udfyld spørgeskemaet.

På forhånd mange tak for din hjælp. Vi kan ikke blive klogere uden jeres hjælp.

Find spørgeskemaet her.

 

22.11.2015 Interview med Kristina Jørgensen, næstformand i Atopisk Eksem Forening

Kristina Jørgensen, som er næstformanden i foreningen, blev fornylig interviewet til Astma og Allergis cross media kampagne, og resultatet af det kan findes her.

 

17.10.2015 Eksem i børnehøjde, Søfartsmuseet i Helsingør

Eksem i børnehøjde henvender sig både til børn, unge, ældre og forældre med eksembørn. Især børn er dog velkomne, da de denne dag er den primære målgruppe (og vi sørger for legehjørner til de mindste børn).

Arrangementet foregår kl. 11-17 og omfatter foredrag ved professor Jørgen Serup fra dermatologisk afdeling på Bispebjerg Hospital samt forskellige eksem-opgaver. Der er desuden frokost, kaffe, rundvisning på museet samt udlevering af mange spændende vareprøver.

Arrangementet er gratis for alle interesserede. Meld til med antal deltagere og alder på børnene på info@atopiskeksemforening.dk senest 12. oktober 2015.

Invitation til eksem i børnehøjde 17.10.2015

01.05.2015 Kom til foredrag og generalforsamling i København den 20. maj kl.18 i Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 København Ø (tæt på Nordhavn st.)

Efter generalforsamlingen, ca. kl.18.45, holder Christine Westergaard, som er klinisk sygeplejespecialist, sit foredrag om behandling og daglig pleje af atopisk eksem. Efterfølgende vil Allan Kimovi fortælle om Kimovis produkter, og der vil også være en uddeling af vareprøver. 

I løbet af aftenen vil der også være rig mulighed for, at stille spørgsmål til foredragsholderne og udveksle erfaringer med de øvrige deltagere. 

Da vi byder på en sandwich under arrangementet, er det nødvendigt med tilmelding pr. mail til info@atopiskeksemforening.dk

Alle er velkomne til arrangementet, og vores medlemmer har naturligvis fortrinsret.

13.04.2015 Kom til foredrag i Århus C den 20. april kl.18-21 på Kongsvang Alle 29, 8000 Århus C

Du kommer ind til lokalet ved at gå ind af hovedindgangen, og tage elevatoren til 5. sal. Læge Uffe Nygaard fortæller om: "Update på forskning indenfor atopisk eksem - fokus på hudens barrierefunktion og nye behandlinger".

Derudover vil der også være information om Fagron produkter ved Rob van Dijk fra Fagron, og uddeling af diverse vareprøver. Da vi byder på sandwich, er det vigtigt at du tilmelder dig foredraget med angivelse af antal deltagere senest den 16. april på info@atopiskeksemforening.dk

19.03.15 Danmarks største crossmedia kampagne med fokus på eksem, astma og allergi er lanceret

Danmarks største kampagne med fokus på eksem, astma og allergi er blevet lanceret i dag. Grunden til det bliver kaldt en crossmedia kampagne er, at man kan finde kampagnen online og i trykte medier.

Det er Mediaplanet som står bag kampagnen, og en af formålene med kampagnen er at bringe objektiv information om bl.a. fødevareallergi, børneastma, indeklima og atopisk eksem. Derfor blev AEF kontaktet, og spurgt om vi ville deltage i et interview omkring hvor mange der har atopisk eksem, og hvordan man med fordel kan opsøge hjælp møde ligesindede via foreninger. Anne Vastrup fra bestyrelsen er derfor blevet interviewet, og det har resulteret i to flotte artikler. Den ene kan man finde i et tillæg som er med Politiken i dag, og den anden er online.

I kan se artiklerne som er med i kampagnen online via dette link: http://bit.ly/1H2TLz8 og finde mere info om kampagnen via www.astmaogallergi.dk.

 

16.03.15 Har man Atopisk eksem er man storforbruger af creme. Her er lidt tips til billigere creme

På apoteket-online gives der på første køb 20%, det kan derfor betale sig at købe stort ind. Hvis man tilmelder sig deres nyhedsbrev får man løbende mails om gode tilbud.

På Webapoteket.dk er der ofte tilbud, her gives der yderligere rabat hvis man er medlem af Forbrugsforeningen, man kan også tilmelde sig deres nyhedsbrev og derved opnå gode rabatter.

På med24dk er der god rabat på Locobase. En krukke med 350 gram koster f.eks. 159 kroner. Her er der også mulighed for at blive medlem og opnå rabatter og gode tilbud.

Vi har, iøvrigt i bestyrelsen, sprugt firmaet som forhandler Locobase om der var mulighed for at købe den i større udgaver i f.eks. 1000 ml. Den besked vi fik, var at i en krukke med pumpe, er dette dog ikke muligt pga. den fede creme ikke kan komme ud af pumpen.

Også på tyske apoteker er der gode tilbud og penge at spare. På www.apo-rot-apotheke er der flere af vores medlemmer der køber f.eks. Zactoline. På www.gefionapotek.dk er der også mulighed for køb af flere slags cremer, og hvis man køber for over 1000 kroner er fragten gratis.

Vi vil også gerne opfordre jer til at dele erfaringer med køb af creme på nettet i vores forum.

Med venlig hilsen,

Ella fra bestyrelsen

 

Foredrag i Århus 2. marts 2015 og 20. april 2015

Læge Uffe Nygaard fra dermatologisk afdeling på Århus Universitetshospital holder foredraget "Atopisk eksem og brugen af steroid- og fugtighedscreme - myter og fakta". Desuden kommer repræsentanter fra firmaet Kimovi og fortæller om deres produkter.

Arrangementet er gratis for alle interesserede (medlemmer af foreningen har fortrinsret). Da vi byder på lidt at spise, beder vi om tilmelding med oplysning om antal deltagere til info@atopiskeksemforening.dk senest 23. februar 2015.

BEMÆRK: Arrangementet er flyttet til Teknologisk Institut, Århus. Kongsvejsalle 29, 2900 Århus. Gå ind ad hovedindgangen og tag elevator til 5. sal.

invitation_aarhus_20150302.pdf

04.10.2014 Barn på 8-12 år med kontaktallergi til DR Ultra

DR Ultra vil gerne i kontakt med et barn på 8-12 år i Region Nordjylland eller Midtjylland, som har kontaktallergi (nikkel, parfume, hårfarve eller andet), og som har lyst til at fortælle om det.

Skriv til Lise i kommunikationsafdelingen hos Astma-Allergi Danmark, hvis du vil hjælpe DR Ultra og alle os andre med at sætte fokus på kontaktallergi hos børn - ln@astma-allergi.dk

 

29.09.2014 Efterårsnummeret af "Eksem" er på vej

Det er tid at sende input til Eksem afsted til foreningen. Det kan både være en personlig historie om at have eksem, erfaringer med forskellige behandlinger, billeder, gode råd og erfaringer eller også meget gerne forslag til kommende arrangementer/foredragsholdere.

 

04.12.2013 Spørgeskema om Atopisk Eksem Forening

Bestyrelsen i Atopisk Eksem Forening vil gerne vide mere om, hvilke emner der interesserer vores medlemmer, og hvad I synes godt om, og hvor vi kan forbedre. Vi har derfor udarbejdet et lille spørgeskema, som vi håber, at I vil svare på.

https://www.surveymonkey.com/S/5GMSCGR

 

18.03.2012 Spørgeskema om atopisk eksem

Anders Holmen Møller skriver speciale i Sundhedsøkonomi på Aalborg Universitet. I den forbindelse er han i gang med at undersøge livskvaliteten hos forældre som har børn med atopisk dermatitis samt hvilke ting der har betydning, når vi skal vælge behandling af vores børns eksem.

Anders har lavet et spørgeskema, som vi meget opfordrer alle forældre til eksembørn til at udfylde. Spørgeskemaet findes både på nettet og som fil, der kan returneres til Anders på ahmo07@student.aau.dk

Anders udtaler følgende om sit projekt: "Mit projekt vil primært være med til at bidrage til viden om, hvordan forældre påvirkes af at have et barn med eksem. Sekundært vil mit projekt bidrage med en forståelse for hvilke egenskaber ved en behandling der er afgørende, når beslutningen om valg af behandling af deres barns eksem skal tages. Begge dele kan bruges når man for eksempel skal rådgive forældre i fremtiden om behandling af deres barns eksem. Derudover kan man forestille sig at mit projekt vil kunne bruges som inputs til at udvikle fremtidig behandling af børneeksem, da man vil have kendskab til, hvad der er af stor betydning for forældrene".

http://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=J87JZJCE35CP

Send en mail til foreningen, så sender vi linket, eller find linket på debatforum under "Behandlinger..."

April 2012 - næste nr. af Eksem

Nu kommer der snart et nyt nummer af medlemsbladet Eksem, så skynd dig at sende materiale til foreningen eller forslag til emner, der skal være med i næste nummer.

24. oktober 2011 Foredrag

Eksemforedrag om atopisk eksem på arbejdsmarkedet - af overlæge Tove Agner fra dermatologisk afdeling på Bispebjerg Hospital

Foredraget finder sted mandag den 24. oktober 2011 kl. 19-21 på Café Cadeau, H.C. Ørsteds Vej 28, Frederiksberg, København.

Der bliver både mulighed for at høre foredraget, stille spørgsmål og udveksle erfaringer med de øvrige deltagere.

Vi byder på en sandwich og lidt at drikke, hvorfor vi beder om tilmelding med angivelse af antal deltagere senest mandag den 17. oktober 2011 til info@atopiskeksemforening.dk

På gensyn. Mvh. AEF's bestyrelse

23.05.2011 Generalforsamling og foredrag

Mandag den 23. maj 2011 kl. 19 afholdt Atopisk Eksem Forening generalforsamling efterfulgt af foredrag med foreningens præsident, speciallæge Elisabeth A. Holm.

Arrangementet foregik på Café Cadeau, H. C. Ørstedsvej 28 på Frederiksberg i København.

21.02.2011 Eksemforedrag

Mandag den 21. februar kl. 19 - ca. 21 holder Atopisk Eksem Forening et eksemarrangement på Café Cadeau på Frederiksberg i København.

Jakob Jungersted, der er læge på hudafdelingen på Bispebjerg Hospital holder foredrag og fortæller om hudens fedtstoffer og sammenhæng med atopisk eksem. Der bliver også mulighed for at stille spørgsmål til Jakob.

Sæt kryds i kalenderen og tilmeld dig på info@atopiskeksemforening.dk. Vi serverer sandwiches og lidt at drikke.

Vel mødt.

14.10.2010 Cremetest - interesserede efterlyses

Forskningsfirmaet Asiros A/S søger personer med tendens til eksem, der vil teste deres creme Nimino og give tilbagemelding i en periode på 3 uger fra 5. januar 2011.

13.09.2010 Eksemskole på Bispebjerg Hospital

Den 13. september 2010 kl. 17-20 afholdes der næste gang eksemskole på Bispebjerg Hospital i København. Såvel egen læge som hudlæger har mulighed for at henvise patienter til deltagelse i eksemskole.

26.05.2010 Generalforsamling og eksemforedrag

Onsdag den 26. maj 2010 afholder AEF generalforsamling i København. Det foregår i Østerbrohuset, Århusgade 103, 2100 Kbh. Ø, som er meget tæt på Nordhavn St.

Det har i mange år været svært at skaffe interesserede til bestyrelsen, men i år kan vi glæde os over ikke at have det problem. Man kan altså roligt møde op - uden at være nervøs for at føle sig presset til at deltage i bestyrelsesarbejdet :-)

Efterfølgende er der foredrag ved foreningens præsident, Elisabeth Holm, der vil fortælle om fordele ved at have eksem. Glæd dig til et anderledes og mere positivt eksemforedrag.

22.10.2009 Eksemaften 24. november 2009

Tirsdag den 24. november 2009 kl. 19-21 inviterer Atopisk Eksem Forening og overlæge Jørgen Serup fra Bispebjerg Hospital til eksemaften på Bispebjerg Hospital (Auditoriet i Hudafdelingen, Opgang 9, 1. sal).

Adressen er: 2. Tværvej, Bispebjerg Bakke 23, 2400 København NV

Aftenen starter med fremvisning af en film om atopisk eksem. Filmen varer ca. ½ time og er på letforståeligt engelsk, som Jørgen Serup oversætter delvis undervejs. Filmen handler om en ung kvinde med atopisk eksem og er af meget generel karakter. Den er ment som et oplæg til en god debataften med store mængder god information om atopisk eksem. Der er også rig lejlighed til at stille spørgsmål, og alle opfordres til at forberede gode spørgsmål hjemmefra, så udbyttet af aftenen kan blive skyhøjt!

Arrangementet er gratis for alle interesserede, men da der serveres sandwich og lidt at drikke, beder vi om tilmelding med angivelse af antal deltagere senest tirsdag den 17. november 2009 til info@atopiskeksemforening.dk

Vel mødt til en hyggelig og informativ aften.

31.08.2009 Tjen 500 kr. på ekseminterview

Analyseinstituttet Wilke gennemfører i øjeblikket en eksemundersøgelse via to gruppediskussioner:

1) Forældre til eksembørn på 1-10 år
2) Eksempatienter, der anvender Protopic

Diskussionerne foregår på Christianshavn i København torsdag den 10. september 2009 kl. 17-19, hhv. 19.30-21.30. Deltagere modtager et supergavekort på 500 kr. som tak for hjælpen.

Diskussionerne omfatter emner som oplevelser med eksemen, håndtering af eksem i hverdagen og patienternes opfattelse af behandlingsmulighederne.

Hvis du har lyst til at deltage, så skynd dig at kontakte Sofie Baagøe fra Wilke på mobil 2790 2350 eller via e-mail sb@wilke.dk

Sofie vil gerne høre fra interesserede senest fredag den 4. september 2009.

03.06.2009 Foredrag 25.05.09

Efter generalforsamlingen holdt Elisabeth Holm foredrag om sammenhængen mellem eksem og allergi, nye behandlingsformer samt et lille studie om atopisk eksem.

Elisabeth fortalte bla., at
* Der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem blodprøveresultat og patientens egen reaktion ifm. allergi, hvorfor blodprøven er vejledende.
* Et højt IgE-tal indikerer, at det er en person med en irritabel hud

Elisabeth talte også om, at allergikere bør være opmærksomme på krydsallergier. Er man allergisk over for birkepollen, kan man også reagere på f.eks. grønne æbler, kiwi, hasselnødder og gulerødder, da kroppen ikke nødvendigvis kan skelne mellem disse fødevarer og birkepollen. Det varierer over tid, hvordan kroppen reagerer.

Elisabeth nævnte også, at der hvert år sker dødsfald i Danmark som følge af peanutallergi, at bynke krydsreagerer med kamille, som findes i mange cremer, og at nogle eksempatienter reagerer overfor deres egen hormoncreme!

Hidtil har man sagt, at der ikke er sammenhæng mellem allergi og eksem. Mange patienter mener dog det modsatte, og Elisabeth mener nu, at stoffer i pollen kan starte en reaktion i huden, således at der ER sammenhæng mellem såkaldt type I og type IV allergi, hvor type I er straksreaktionen som ved pollen/høfeber, mens type IV er eksem.

Der er lavet et studie på 100 personer med atopisk eksem for at undersøge sammenhængen mellem allergi og eksem. Der blev valgt 10 allergener (birk, græs, skimmelsvamp, gærsvamp, husstøvmider, peanut, mælk, stafylokokker, latex og hudsvamp).

Det viste sig, at der blandt personerne med mere end 5 allergier, var mere eksem og dermed, at der ER en sammenhæng mellem allergi og eksem.

I øjeblikket forskes der meget i eksembehandling, herunder en del i mulighederne for at fjerne kløen ifm. eksem. En teori er også, at det er bedre at behandle en smule dagligt og få færre anfald frem for at behandle aggressivt ved anfald og ellers ikke. I den forbindelse undersøges det, om Protopic (der har været på markedet siden 1995, i DK siden 2002) kan bruges som forebyggelsescreme. Et studie på 224 voksne over 12 måneder har vist, at en daglig behandling medførte mindre Protopic-forbrug end en behandling kun ved eksemudbrud! Samtidig er det vist, at smøring med hormoncreme 1 gang daglig giver 80% virkning, mens smøring to gange daglig giver 20% virkning ved anden påsmøring (og mange bivirkninger).

I øjeblikket er Elisabeth med til at udvikle et såkaldt Scorad-system, som skal bruges som værktøj til måling af atopisk eksem (rødme, hævelse, sår, væske). Der skal gerne udarbejdes et patient værktøj (PO-Scorad), så 18 centre i 9 europæiske selskaber deltager pt.

02.06.2009 AEF på Facebook

Atopisk Eksem Forening er nu også aktiv på Facebook, hvor der er oprettet en gruppe vedr. atopisk eksem. AEF er medadministratorer på denne gruppe, så vi kan orientere gruppens medlemmer om vores aktiviteter. Gruppen har omkring 100 medlemmer.

25.05.2009 Generalforsamling og foredrag

Generalforsamling i Atopisk Eksem Forening. Afholdes i Østerbrohuset i København. Bagefter foredrag ved læge Elisabeth. A. Holm.

20.04.2009 Medlemsblad

Der er udsendt medlemsblad til alle medlemmer. Kontakt foreningen, hvis du ikke har modtaget bladet.

18.04.09 Indlæg, overlæge Jørgen Serup

Overlæge Jørgen Serup fra Bispebjerg Hospital fortalte om et forsøg med en ny behandling af atopisk eksem. Der søges patienter over 18 år, som har symmetrisk eksem (moderat/svær eksem) på armene. Forsøget tager 6 uger. Læs mere om forsøget her på siden, under 21.10.2008/Forsøg.

Interesserede opfordres til at ringe på 3917 9933 i tidsrummet 10-12, da der stadig mangler patienter til deltagelse i forsøget.

Dernæst talte Jørgen Serup om atopisk eksem generelt og besvarede spørgsmål fra salen:

En ny undersøgelse har vist, at 1/3 af de udskrevne recepter til hudpatienter aldrig indløses, og at 95% af patienterne underdoserer (smører for sjældent eller for tyndt).

Der er en eksemskole på Bispebjerg Hospital, som man via henvisning fra egen læge kan komme til at deltage i.

. D-vitamin mangel er ikke almindeligt blandt børn i Danmark, men eksisterer blandt ældre på plejehjem, der ikke kommer meget ud.

Børnesår med gule, skorpende sår, der væsker meget betyder, at børn skal blive hjemme, da det smitter.

18.04.2009 Experimentarium

Arrangement i Experimentarium i København. Overlæge Jørgen Seerup fra Bispebjerg Hospital fortæller om et igangværende forsøg på eksempatienter med en ny creme. Der mangler stadig patienter, der har lyst til at deltage i forsøget. Kunstner Susse Volander har en 12-årig søn med eksem og fortæller om familiens erfaringer. Desuden bliver der fri tid for børn og voksne i Experimentarium. Medlemmer af Atopisk Eksem Forening har fortrinsret til arrangementet.

21.10.2008 Forsøg

Ny behandling af atopisk eksem

Deltagere søges til Klinisk forsøg

Hudklinikken ved Bispebjerg og Roskilde hospital og hudlæger i speciallægepraksis, gennemfører et forsøg med en ny behandling af atopisk dermatitis (astmaeksem). Personer mellem 18 og 80 år (inklusive) med kronisk aktiv atopisk dermatitis med symmetrisk eksem på armene kan deltage i forsøget. Aktiv salve og salvegrundlag (placebo) sammenlignes.

Forsøget forløber over 7 uger med ugentlig vurderinger af eksemet enten telefonisk eller ved besøg i klinikken.

Er du interesseret i at høre nærmere om forsøget, kan du skrive lidt om din sygdom til e‐mail ACE@klifo.dk og oplyse dit tlf. nr. Vi vil så vende tilbage til dig enten på e‐mail eller telefonisk eller du kan ringe på tlf. nr. 39 17 99 33 i tidsrummet 10‐12. Alle henvendelser bliver besvaret.

Forsøget organiseres af KLIFO A/S, Symbion forskerpark, København Ø og udføres af speciallæger i dermatologi ved hudklinikkerne.

Forsøget er godkendt af Lægemiddelstyrelsen og De Videnskabsetiske Komiteer for Region Hovedstaden

21.10.2008 Medlemsblad

Nu udsendes der snart nyt medlemsblad til alle medlemmer.

Ny hjemmeside!

Atopisk Eksem Forening har fået nyt webhotel, og vi har i forbindelse hermed forsøgt at forbedre siderne. De store fordele ligger i eget debat forum samt bedre og lettere redigering af hjemmeside

Frivillige søges til kunstprojekt:

Som kunstner, med eksem, starter jeg nu et nyt projekt med dette i fokus: Et udstilling- samt bogprojekt om eksem! Hertil søger jeg frivillige mennesker med alle former for eksem, som har mod på at dele deres eksemhistorier (via interview), samt folk til at stå model, med eksem i udbrud, til portræt-kunstfotos! Dette sker selvfølgelig med din beskyttelse og omsorg i sinde! Projektet er som udgangspunkt ulønnet. Er du nysgerrig så skriv og hør nærmere. Meld dig på post@rosaisaldur.dk / Jeg Glæder mig til at høre fra jer! Bedste hilsener: Rosa

Arrangement i december 2007

Torsdag den 6. december 2007 kl. 19.00 arrangerer Atopisk Eksem Forening foredrag med Trine i Østerbrohuset i København. Trine vil fortælle sin historie om at have Kasper på 5 år, der er ekstremt hårdt ramt af eksem. Der bliver rig mulighed for at tale med Trine og udveksle erfaringer med andre. Der kommer flere forældre til småbørn, der blandt andet medbringer billeder af deres børns eksem. Tilmelding til arrangementet kan sendes til e-mail info@atopiskeksemforening.dk - så bestiller vi kaffe og kage i passende mængde...

Ny præsident i Atopisk Eksem Forening


Elisabeth A. Holm, PhD og læge på Dermatologisk afdeling på Bispebjerg Hospital i København, er blevet præsident for Atopisk Eksem Forening til Generalforsamling 2007.
Samtidig siger vi tak til speciallæge Urs Broby Johansen, som i 8 år har været præsident i foreningen.

Støtte til dyreforsøg?

Landsforeningen Forsøgsdyrenes Værn har lavet en undersøgelse om sygdomsbekæmpende foreningers eventuelle støtte til dyreforsøg hvor kommentar til Atopisk Eksem Forening er; "Forsøgsdyrenes Værn glæder sig over, at foreningen angiveligt ikke støtter forskning, hvor der indgår anvendelse af dyr."

Nyt på Lægemiddelstyrelsens netsted

Risici ved brug af hudcremerne Elidel og Protopic mod eksem

EMEA har afsluttet en undersøgelse af risikoen for hud- og lymfeknudekræft efter brug af cremerne Elidel® og Protopic®. Konklusionen er, at cremerne er sikre, men læger opfordres til at følge en række anbefalinger ved udskrivning af dem.

Gratis informationsbrochurer

Hos Atopisk Eksem Forening kan der nu gratis rekvireres informationsbrochurer om atopisk eksem.

Det drejer sig blandt andet om følgende:

 • Atopisk Eksem, du kan IKKE klø det væk (populært kaldet folderen med øjet). En informationsbrochure med mange oplysninger, der kan bruges som opslagsværk. Udgivet med støtte fra Sygekassernes Helsefond. Se folderens forside.