Tidligere aktiviteter

Udsendelse af Eksem blad og vareprøver 30. oktober 2017

 

AEF fejrede 25 års jubilæum i Symbion Konferencecenter i København den 2. september 2017

Komikeren Geo underholdt med "Tragedie kan være pragtfuldt" og gav alle noget at tænke over. Professor og overlæge Jørgen Serup fortalte om "Atopisk dermatitis i de gamle dage og fremtidens revolution i behandlingsmulighed". Desuden bevægede patienten Poul Stannum mange, da han i samtale med Jørgen Serup fortalte om sit liv med atopisk eksem som ledsager.

Det var et arrangement med rigtig god stemning, flere stande med produkter og mange vareprøver til alle deltagerne.

 

AEF holdt generalforsamling og foredrag onsdag den 24. maj 2017 i København

Foreningen startede med generalforsamling, hvorefter læge Maja-Lisa Clausen fra dermatologisk afdeling på Bispebjerg Hospital fortalte om sin Ph.D. om proteiner i huden, der beskytter mod infektioner. Efterfølgende fortalte Christina Lind, der er produktspecialist hos La Roche-Posay om atopisk eksem og hudens mikrobiom samt om firmaets serie La Roche-Posay Lipikar AP+

Desuden var der information om Atoderm produkter ved Elements Group/Bioderma.

Eksemforedrag på Frederiksberg mandag den 21. februar 2011 med læge Jakob Jungersted fra Bispebjerg Hospital

Mandag den 21. februar 2011 kl. 19 - ca. 21 er der eksemforedrag i Café Cadeau, H.C. Ørsteds Vej 28 på Frederiksberg i København. Læge Jakob Jungersted fra hudafdelingen på Bispebjerg Hospital har specialiseret sig i hudens fedtstoffer og deres sammenhæng med atopisk eksem. Han holder foredrag om atopisk eksem, og der bliver mulighed for at stille spørgsmål til ham. Tilmelding til arrangementet til foreningen på info@atopiskeksemforening.dk

Vi serverer sandwiches og lidt at drikke.

Astma-Allergi Danmark lavede undersøgelse af børneeksem hos børn

Har du et barn med børneeksem eller tør og kløende hud? Så håber vi, at du vil deltage i Astma-Allergi Danmarks undersøgelse. Det tager kun fem minutter at udfylde spørgeskemaet. Undersøgelsen er afsluttet nu.

Børneeksem er en overset sygdom, der rammer ca. hvert femte barn. Derfor vil vi gerne vide mere om, hvordan hverdagen medsygdommen ser ud.

Forskningsfirmaet Asiros A/S søger personer med tendens til eksem, der vil teste deres creme, Nimino, i en periode på 3 uger fra 5. januar 2011.

Interesserede får gratis creme til 3 ugers forbrug tilsendt og skal give tilbagemelding en gang om ugen. Man kan når som helst melde sig ud af undersøgelsen, hvis det ønskes.

Medlemmer af Atopisk Eksem Forening får invitationen tilsendt med posten.

Generalforsamling og foredrag onsdag den 26. maj 2010 i Østerbrohuset i København (Århusgade 103, 2100 Kbh. Ø).

Foreningen afholder generalforsamling og bagefter vil vores præsident, Elisabeth Holm, holde et anderledes foredrag om eksem, da det i år vil omhandle fordele ved at have eksem.

Arrangement på Bispebjerg Hospital i København den 24. november 2009

Overlæge Jørgen Serup fra Bispebjerg Hospital viste indledningsvis en film om atopisk eksem, hvorefter det var tid til spørgsmål og forklaring vedr. sygdommen, behandlingsmetoder, forholdsregler m.m.

Atopisk eksem eller børneeksem ses hyppigt opstå hos børn, men i de senere år, er flere patienter begyndt at få sygdommen som voksne.

Arrangement på Experimentarium i København, lørdag den 18. april 2009

Der var foredrag i Experimentarium lørdag den 18. april 2009, hvor overlæge Jørgen Serup fortalte om ny behandling af atopisk eksem, og hvor kunstner Susse Volander fortalte om familiens erfaringer med atopisk eksem.

Kost og eksem på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Lørdag den 20. september 2008 holdt Atopisk Eksem Forening et arrangement på Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm, hvor kostvejleder Joan Hoxer Larsen talte om kostens betydning for eksem. Efterfølgende var der sporvognskørsel og frokost samt hygge og udveksling af erfaringer.

Generalforsamling 2008

Der var generalforsamling mandag den 26. maj 2008 i Østerbrohuset, Århusgade 103, Kbh Ø og efter generalforsamlingen holdt læge Elisabeth Holm fra Bispebjerg Hospital foredrag.

Arrangement i december 2007

Torsdag den 6. december 2007 kl. 19.00 holdt Atopisk Eksem Forening et arrangement hvor Trine fortalte sin historie i Østerbrohuset i København. Trine fortalte sin historie om at have Kasper på 5 år, der er ekstremt hårdt ramt af eksem (se også Eksem nr.2 i 2007).

Generalforsamling 2007

Der var generalforsamling torsdag den 24. maj 2007 kl. 19.00, i Østerbrohuset, lokale 6, Århusgade 103, Kbh Ø og efter generalforsamlingen holdt læge Elisabeth Holm fra Bispebjerg Hospital et foredrag.

Medlemsarrangement - Eksemdag i Zoologisk Have i København

Lørdag den 28. oktober 2006 havde Atopisk Eksem Forening inviteret børn og voksne til et arrangement i Cafe K med efterfølgende gratis adgang til ZOO for alle 46 deltagere. 

Lena Nielsen Thorsen bød alle velkommen og opfordrede til at tage drikkevarer med hen på bordene. Læge, Ph.d. Liselotte Brydensholt Halkjær startede med at holde et foredrag med powerpointshow om atopi og om udviklingen gennem tiderne. Hun opfordrede alle til at komme med spørgsmål og der var god spørgelyst.
Bagefter fik alle børnene hver en pose fra Dermalog fyldt med diverse shampooer og cremer.
Der var bøger sponsoreret af LEO Pharma om Staphy og der blev trukket lod blandt børnene om at få bøgerne med hjem.
Derefter blev der serveret sandwicher og sodavand og kaffe, og da alle var blevet mætte blev dørene åbnet ind til Zoologisk Have, hvor alle kunne bevæge sig frit og se på dyrene som de havde lyst til.
Det var en meget dejlig dag synes vi i AEF og vi har fået flere positive tilbagemeldinger. Enkelte synes dog det var mest for de voksne og lidt kedeligt for børnene, men fortæller også at de fik noget ud af mødet.

Vi opfordrer alle til at komme med forslag til arrangementer som de kunne tænke sig de skal være. 

Børneeksem - Arrangement for børn

Lørdag den 17. juni 2006 holdt Atopisk Eksem Forening (på plads Anne Skov Vastrup & Charlotte Hermansen) et arrangement for børn med eksem, og deres forældre, i Aktivitetslokalet i DGI-huset i Århus. Arrangementet var økonomisk støttet med midler fra ”Tips og Lotto”.

Først holdt uddannelseslæge, Christian Vestergaard, fra Århus Sygehus foredrag henvendt til børnene om det at have eksem: hvilken funktion har huden, hvorfor skal vi smøre meget med fede cremer, og hvordan kan vi hjælpe os selv bedst. Efter foredraget for børnene var der frokost, udlevering af diverse creme-vareprøver og tid til, at forældrene fik talt sammen, udvekslet erfaringer og stillet spørgsmål til Christian Vestergaard. Arrangementet sluttede med en time i DGI-husets springhal, hvor en instruktør sørgede for, at alle fik rørt sig en masse – der blev klatret i tove, hoppet i trampolin, leget gemme i hele hallen og meget andet afhængig af deltagernes alder.

Der var godt 40 deltagere til arrangementet i Århus, men pudsigt nok ikke ret mange fra Århus. Til gengæld kan foreningen prale af, at personer fra såvel Farum og Ringsted på Sjælland, nogle fra Sønderjylland og enkelte fra Ålborg valgte at tage helt til Århus for at deltage i vores arrangement :)

Generalforsamling 2006

Onsdag den 31. maj holdt Atopisk Eksem Forening generalforsamling i Novartis lokaler på Lyngbyvej i København. Efter generalforsamling var der foredrag med Randi og Henrik Glensbo, hvor Randi fortalte om hvordan det er at leve med atopisk eksem og Henrik talte om hjemmesiden atopiskhverdag.dk, som han administrerer.

Foredrag i København den 12. marts 2006

Den 12. marts 2006 holdt Atopisk Eksem Forening et arrangement i Vesterbro Kulturhus i København. Charlotte Hermansen, der er kostvejleder og mor til Malthe (hvis voldsomme sygdomshistorie er beskrevet i et hæfte som AEF har udgivet) holdt foredrag om det at få et eksembarn. 15-20 mennesker der på en eller anden måde har atopisk eksem i sin hverdag deltog i arrangementet og bidrog til at en god diskussion omkring atopisk eksem og det at leve med eksem.